Terug naar huisSanyo Eneloop & Powerex laders #20Deel twintig in de serie Eneloop/Sanyo/Powerex acties alweer! Alle producten uit voorraad tenzij anders aangegeven!

Verzenden gebeurt ongeveer 3 keer per week.Eneloop batterijen: 's Werelds beste Low Self Discharge batterijen, NiMH batterijen die langzaam leeglopen. Normale NiMH lopen redelijk hard leeg uit zichzelf:
Normale batterijen, zoals de Sanyo 2700 mah maar ook andere 2700 batterijen, zijn na 2 weken op de plank liggen ongeveer 30% van hun lading kwijt. Ze bevatten dan nog maar ongeveer 1900 mah.
Een Eneloop (2000 mah) is na 2 weken op de plank liggen 8% kwijt, en bevat dus ongeveer net zoveel mah als een normale 2700 batterij. Na een half jaar is een normale 2700 mah grotendeels leeg gelopen, terwijl een Eneloop dan nog maar zo'n 12% kwijt is. Daarnaast wordt het leeglopen van 2700 mAh batterijen alleen maar erger als ze ouder worden! We krijgen Bij twijfel: Eneloop. We krijgen af en toe klachten over Sany 2700 batterijen die bijna geen lading meer vast houden als ze een jaar oud zijn, Eneloop krijgen we eigenlijk nooit klachen over!
De Sanyo AA 2700 mah en Sanyo AAA batterijen: Dit zijn normale hoge capaciteits batterijen. eigenlijk alleen geschikt voor zeer intensief gebruik, in andere gevallen: Eneloop.

Eneloops zijn goede vervangers voor wegwerp batterijen in bijvoorbeeld een afstandsbediening. En Eneloop batterijen gaan ongeveer 5 keer langer mee in een fototoestel dan de beste Alkaline batterijen! Dit komt omdat Alkaline batterijen een hoge interne weerstand hebben, met andere woorden ze kunnen heel slecht veel stroom leveren. Eneloop batterijen kunnen een normale NiMH lader worden geladen. Oftwel: ze zijn eigenlijk overal goed voor (Alleen sommige klokken, radio's, oude fototoestellen en wireless apparatuur wil niet met oplaadbare batterijen samenwerken. Maar die zijn zeldzaam.)Dit is een lijstje met testen om aannemelijk te maken dat ze beter zijn dan bv GP of Ansmann:
http://batterylab.net/ (Mn eigen site, wel objectief, dat moet je van me aannemen.)
http://www.candlepowerforums.com/vb/showpost.php?p=920843&postcount=1 (Voor Eneloop testen daar even control-f'en)
http://www.users.on.net/~mhains/Reviews.html
http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1023&message=27782625
http://www.robertphotoblog.com/home/nimh-batteries/
http://www.imaging-resource.com/ACCS/BATTS/BATTS.HTM
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=149804
http://www.stefanv.com/electronics/low_self_discharge.html

Kortom, Sanyo 2700 mah en Sanyo Eneloop allround winnaar als je het mij vraagt. Wel is het zo dat deze testen niet naar de lange termijn kijken. Ervaring leert dat Eneloop daar erg goed is, en de Sanyo 2700 mAh niet.

Nieuw Sanyo XX (Eneloop XX)
Dit zijn Eneloop batterijen met een vergrootte capaciteit van 2500 mAh. Voor deze extra mAh betaal je wel dik. Daarnaast geeft Sanyo op dat de XX 500 keer herlaadbaar zijn, en de Eneloop 1500 keer.

Welke moet ik kiezen?
Eigenlijk altijd Eneloop. Sanyo 2700 mAh's zijn op zijn best binnen 2 weken na laden. Maar als je ze even laat liggen kunnen ze spontaan leeg zijn, zeker als ze ouder zijn. Eneloop is voor de meeste mensen de beste keus.
De Eneloop XX zijn nog beter, maar een stuk duurder. Of die meerprijs de 25% extra mAh waard is moet u zelf bepalen.Ook beschikbaar zijn AA naar C en AA naar D behuizingen Let op, om een AA naar D convertor met een Maglite moet je mogelijk een stukje metaal, bv een 5 eurocent muntje, in de veer steken. Dat voorkomt dat de achterkant van de AA door de veer heen schiet.


Klik hier links op Producten om bij de producten uit te komen. Je moet ingelogd zijn om ze te kunnen bestellen.
Dit is de [url=/action_product/195159/384118]Powerex C9000[/url], voor als je wilt weten wat de capaciteit is van je batterijen om zo de goede en de slechte te scheiden, je batterijen een refresh te geven of gewoon op te laden. Dit kan tot 2 Ampere laden (instelbaar, snel is handig, langzaam is beter), dat is dus maximaal ruim een uur voor een AA. Mooie lader/analyzer, voor slechts 45 euro

In vergelijking met de La Crosse RS-700 is deze Maha groter, sneller en nauwkeuriger. De La Crosse (en ook alle La Crosse rebranded laders zoals de IPC-1L) zijn niet super nauwkeurig en hebben een afwijking naar boven, het aantal mAh wat ie lader weer geeft is altijd te hoog. (De MH-C9000 is nauwkeuriger en heeft een kleine afwijking naar beneden)

Reviews: http://www.digitaldingus.com/reviews/maha/mhc9000/index.php of zoek zelf op google.
Een aanrader voor mensen die hun verzameling batterijen eens uit wil zoeken of opfrissen.

Lader 2 is Technoline BC-700 lader kost in deze actie slechts 22,50 euro.
Dit is de meest verkochte en aangeraden intelligente batterijen lader online, met name door zijn prijs/kwaliteit verhouding.
Is ook bekend als de Voltcraft IPC-1L (van conrad), La Crosse RS/BC-700, Accupower IQ-128 en Accucell BC-700.Kan batterijen laden met een instelbare stroom tot 700 mA, en batterijen testen en verversen.

Lader 3 is de Sanyo MQR06, snellader: Vier onafhankelijke kanalen, EU en US plug. Ook de goedkopere MQN09 beschikt over een EU en US plug!


Lader 4 is de Sanyo MQN04, simpele langzame (tot 12 uur) lader met twee onafhankelijke kanalen:Lader 5: Sanyo usb laderLader 6: Sanyo snellader:


Kleine lader voor 2 batterijen, laad ze in 3 a 4 uur vol.

Lader 7 is de MH-C204W travel charger. Kleine lader, maar goed voor twee Ampere, stopt twee of vier batterijen in een uur weer vol met energie!


Lader 8 is de snelle vierkanaals MH-C401FS lader:


Reviews: http://www.imaging-resource.com/ACCS/C401FS/C401A.HTM
http://www.steves-digicams.com/2002_reviews/maha_c401fs.html

Lader 9: MH-C800S, als je er graag 8 tegelijk laadt, 8 onafhankelijke kanalen, max 1 Ampere. Met LCD scherm.

Kan ook batterijen eerst ontladen en weer laden, en op 0,5 Ampere laden (standaard), door middel van de twee knoppen naast het display wat aangeeft hoe vol ze zitten. Dit geeft betere prestaties.Lader 10: MH-C801D, als je er graag 8 tegelijk laadt, 8 onafhankelijke kanalen, max 2 Ampere. Dus een uur voor Eneloop AA.Lader 11: MH-C808M, voor D cellen, verder hetzelfde als bovenstaande lader.en:Geen idee welke te kiezen?
Aanraders zijn de Sanyo MQN04 lader (simpel en goedkoop), MH-C204W (klein, intelligente lader, redelijk snel en niet duur), en de MH-C9000 (groter en duurder, maar opties om capaciteit te bepalen en refreshen)
Ik ben Arjan, 26 jaar, 9e jaars student aan de TU Eindhoven.
Ik heb al meer dan 20 acties georganiseerd, zie de organisator links om te zien hoe samenkopen.net bezoekers over mij denken.
Ik heb me ingeschreven bij de kamer van koophandel onder de naam NKON, nummer 17234743
Batterijen komen inclusief factuur met btw afzonderlijk vermeld.Alle batterijen komen met 1 jaar garantie.
De Powerex lader komen met 3 jaar garantieVerzenden doe ik vrijwel elke werkdag. Levertijd is dus vaak zo'n 1 tot 2 werkdagen. Alles is op voorraad tenzij anders aangegeven. Voor Belgie gaat het wat langzamer, aangezien betaling er zo'n 1 a 3 dagen over doet, en de post ook een dag of 3 nodig heeft. Voor Belgen die Paypal willen gebruiken: http://sk.nkon.nlMeest voorkomende vragen:

V: Hoe moet ik betalen?
A: Dit kan door links in het menu op bestelling te klikken. Daar zie je dan een link "Naar de betalingsgegevens.". Als je daar op klikt zie je de betalingsgegevens.

V: Kan ik een factuur op bedrijfsnaam krijgen?
A: Ja, vul ipv je naam je bedrijfsnaam in in je profiel. Dan komt deze op de factuur. Hier staat ook mijn btw nr op en de btw afzonderlijk vermeld.
Voor intracommunautaire leveringen even mailen.

Stel overige vragen op het forum of mail naar sk apeding nkon.nl . Als je vragen over je bestelling hebt graag je gebruikersnaam vermelden.

Doosje Eneloops, hier nog vol:

500 stuks, en 14 kg zwaar.© Copyright 2005-2011